top of page
  • Yazarın fotoğrafı Kariyerist Akademi

Video Grafiker(Motion Graphic) Maaşları Ne Kadar ?

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2023

Geçtiğimiz günlerde istihdam sitesi kariyernet'in yayınladığı verilere göre 2023 itibariyle Kıdemli uzman grafikerin maaşı 25200 tl oldu. Rapora göre kıdemli uzman grafiker ortalama 14,110 tl alırken en düşük maaş ise 11,290 tl olarak verildi. Aynı raporda Video grafikerin ortalama maaşı 15,890 tl olarak verilmiştir.



Dünya çapında rağbet gören mesleklerden biri olan video grafikerliği alanında uzmanlaşanların ise dünyada ki yılık gelirleri dudak uçuklatacak seviyelerde. Buna göre American işgücü bürosu istatistiklerine göre video grafikerlerin yıllık maaşı uzmanlık seviyesine göre 59 bin ile 95 bin dolar arasında değer almış durumda.


Getirisi oldukça yüksek olan video grafikerliği dünyanın önemli büyük şehirlerinde size iş fırsatı yakalamanıza sebep olabilir. Bu anlamda dünyanın pek çok farklı ülkesinde farklı maaş skalalarıyla karşılaşmak mümkün. Örneğin Birleşik Arap Emirliklerinde Video Grafikerin maaşı ortalama aylık 5900 dolar iken, yıllık ortalama 71000 dolar civarındadır. Dünyanın pek çok farklı ülkesinde farklı maaş aralıkları olmasına rağmen Video Grafikerler her zaman tatmin edici seviyede maaş almaktadırlar.



Video Grafiker olmaya karar verdikten sonra mesleğinizin yanına ekleyeceğiniz ingilizce bilgisiyle dünya çapında iş başvuruları yapabilirsiniz. Nasıl olacağıyla ilgili Kariyerist Akademinin eğitim danışmanları size her zaman yardımcı olacaklardır. Kariyer planı yaparken sadece aldığınız eğitime değil sonrasında izleyeceğiniz yolu size çizebilecek profesyonel eğitim kurumlarını tercih etmelisiniz. Tam da bu ihtiyacınızı karşılayan tek mesleki eğitim kurumu olan Kariyerist Akademi uzun yılların sektörel tecrübesi ile sizlere eğitim sonrası gerekecek kariyer planınızı ve portfolyonuzu hazırlamada yanınızda olacaktır.


Geçtiğimiz günlerde istih dam sitesi kariyernet'in yayınladığı verilere göre Grafik Design ve Video Kurgu Kursu eğitimizde bulunan programlardan biri olan Adobe After Effects'in 80 saatlik eğitimde temelden profesyonel seviyeye çıkarak dünyanın önemli video grafikerleriyle yarışabileceksiniz. Yine Motion design dünyasının en parlak programı olan Cinema 4D'nin 60 saatlik eğitim planıyla temelden ileri seviye uygulamalara hakim olabileceksiniz. Cinema 4D programını iyi bilmek mesleki performansınızı arttırdığı gibi talep edeceğiniz ve size teklif edilen maaş aralığınında çok artmasına neden olacaktır.

bottom of page